Transportno hlađenje

Bavimo se nadogradnjom transportnih vozila u svrhu prevoza lako kvarljivih roba (prehrambenh proizvoda i lijekova). U mogućnosti smo na osnovu zahtjevanih temperatura vršiti termoizolaciju tovarnog prostora za sve temperaturne režime, zavisno od vrste roba koje se prevozi.

Vršimo, također, nadogradnju termoizolovanih sanduka na vozila koja su namijenjena za prevoz većih količina roba, odnosno na vozila sa većom tovarnom nosivosti. Termoizolovani sanduk se sastoji od temoizolovanih sendvič-panela, zadnjih dvokrilnih vrata, kao i bočnih vrata po želji i zahtjevu kupca. Debljina termoizolovanih panela i težina same nadogradnje na vozilu zavise od zahtjevanih temperatura, te od vrste roba koje se prevoze.

Na vozila ugrađujemo različite modele rashladnih uređaja, također zavisno od zahtjevanih temperaturnih režima, a to su najčešće Zanotti (Italija), Alex Original, Carrier (Francuska) i Thermo King. Ukoliko je vozilo namijenjeno za prevoz različitih vrsta roba, tovarni prostor je moguće podijeliti tako da vozilo posjeduje dvije odvojene komore u kojima se ostvaruju različite temperature za različite vrste roba.

Iveco Daily 70C15 ukupna masa 7 t.
Rashladni uređaj Alex Original TR3000W sa Stand-By napajanjem


Iveco Eurocargo


Fiat Doblo

Renault Master

Citroen Jumpy

Renault Master

Za sve vrste nadogradnji vozila koje nudimo postoji dodatna oprema, kao i opcije zavisno od potreba i zahtjeva vlasnika. Garancija na našu nadogradnju, opremu i kvalitet radova traje 24 mjeseca. Ponude pravimo uz pomoć softverskog alata “TrailerWin“, tako da za kratko vrijeme možete dobiti ponudu sa skicom vozila, kao i detaljnim podacima o nosivosti vozila. Nemojte oklijevati iznijeti svoje zahtjeve, jer mi smo online.

Ukoliko imate određene zahtjeve, pišite nam. Za kratko vrijeme možemo Vam dostaviti ponudu za izradu aluminijskog sanduka na Vašem vozilu sa detaljnom specifikacijom vozila i nadogradnje. Garanacija na našu nadogradnju, opremu i kvalitet je do 24 mjeseca. Ne oklijevajte iznijeti svoje zahtjeve, jer mi smo online.

Napomena: Nudimo i kompletna vozila sa odgovarajućom nadogradnjom, spremna za izvoz u sve zemlje svijeta. Vozila se isporučuju brodom, zavisno od lokacije kupca.

Kontaktirajte nas

Igmanska bb
71320 Vogošća
Bosna i Hercegovina

Viber / WhatsApp / Mob +387 62/740-740
Tel/Fax: (+387 33) 716-385, 616-110
E-mail: info@komel.ba
Web: www.komel.ba