Pogrebna vozila

Za potrebe pogrebnih i pokopnih društava, odnosno prevoza preminulih osoba kao i posmrtnu pomoć, izrađujemo vozila sa posebnom opremom za ovu namjenu. Vozila za prevoz preminulih osoba izrađuju se prema detaljnim zahtjevima i potrebama društva. Tako se unutar pogrebnih i pokopnih vozila nalaze utovarna paluba za mrtvački kovčeg (lijes), ostave, odnosno ormari za pogrebnu opremu (lopate, pokrivači, rukavice itd), klima-uređaj sa regulacijom, svjetlosna rasvjeta i krovna ventilacija. Materijali koji se koriste za izradu unutrašnjosti pogrebnih vozila omogućavaju veoma jednostavno održavanje i čišćenje.Mercedes Vito


VW Caddy

Hyundai H1

Utovarna paluba za mrtvački kovčeg unutar pogrenih vozila izrađuje se na niskoj visini utovara i uz pomoć tehnologije valjaka, odnosno malih točkića, tako da ne zahtjeva veliki napor prilikom utovara i istovara mrtvačkog kovčega. Konstrukcija nadogradnje unutar pogrebnog vozila uključujući i utovarnu palubu, ne uzorkuje oštećenje šasije vozila i samim tim ne utiče na fabričku garanciju vozila.

Mercedes Vito 2


Mercedes Vito 3

Svako pogrebno vozilo se razlikuje na osnovu induvidulanog zahtjeva pogrebnog društva. Garanacija na naše nadogradnje, opremu i kvalitet je do 24 mjeseca. Ukoliko imate određene zahtjeve, pišite nam. Za kratko vrijeme možemo Vam dostaviti ponudu za izradu aluminijskog sanduka na Vašem vozilu sa detaljnom specifikacijom vozila i nadogradnje.

Garanacija na našu nadogradnju, opremu i kvalitet je do 24 mjeseca. Ne oklijevajte iznijeti svoje zahtjeve, jer mi smo online.

Napomena: Nudimo i kompletna vozila sa odgovarajućom nadogradnjom, spremna za izvoz u sve zemlje svijeta. Vozila se isporučuju brodom, zavisno od lokacije kupca.

Kontaktirajte nas

Igmanska bb
71320 Vogošća
Bosna i Hercegovina

Viber / WhatsApp / Mob +387 62/740-740
Tel/Fax: (+387 33) 716-385, 616-110
E-mail: info@komel.ba
Web: www.komel.ba